Mijn documenten Account instellingen
Uitloggen
Hulp Tarieven
Registreren Inloggen
Hulp Tarieven

GRATIS  Privacyverklaring personeel opstellen

  • Snel en gemakkelijk op maat
  • Onderteken veilig online
  • Rechtsgeldig in Nederland
Stel je document op

Overzicht van de Privacyverklaring personeel

Betrouwbaar door samenwerking met Sdu
De uitgever van Nederlandse wetboeken

Een specifieke privacyverklaring voor je personeel kan je helpen om een betere werkgever te zijn. Deze rechtsgeldige privacyverklaring bepaalt wat je werknemers van je mogen verwachten en wat je van hen verwacht als het gaat om het respecteren van hun privacy. Met de juiste gegevens is een schriftelijke privacyverklaring de beste manier om te voldoen aan je wettelijke verplichtingen op grond van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG).

Een privacyverklaring voor je personeel opstellen met Rocket Lawyer is eenvoudig en vereist geen specifieke kennis of achtergrond. Deze privacyverklaring geldt als aanvulling op de normale privacyverklaring die je hanteert. Gaat het om verwerking van persoonsgegevens van sollicitanten, gebruik dan de privacyverklaring sollicitanten

Een privacyverklaring personeel is een schriftelijke verklaring waarin je aangeeft wat je met verzamelde persoonsgegevens doet van je medewerkers. Juridisch wordt er van betrokkenen gesproken. Je bent wettelijk verplicht om  je medewerkers te informeren over wat je precies verzamelt en hoe je dat doet. Hiervoor gebruik je de privacyverklaring personeel.

Met deze privacyverklaring weten je werknemers precies wat jij of je organisatie met hun persoonsgegevens doet, voor welke doelen en hoe ze hun rechten kunnen uitoefenen. De privacyverklaring bepaalt waar jij als werkgever verantwoordelijk voor bent en welke acties je onderneemt als er iets met de personeelsgegevens gebeurt. 

Besteed je de verwerking van persoonsgegevens van je personeel aan een ander bedrijf uit, dan wordt dat bedrijf de verwerker genoemd en ben je wettelijk verplicht om met die verwerker een verwerkingsovereenkomst te sluiten. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een kantoor inschakelt om de salarisadministratie voor je uit te voeren. 

Een privacyverklaring wordt ook wel genoemd: privacybeleid, privacy policy, privacy statement of privacyverklaring AVG.

Elke werkgever verwerkt persoonsgegevens van zijn personeel en heeft daarom verplicht een privacyverklaring nodig. Je werknemers moeten daarbij je privacyverklaring eenvoudig kunnen raadplegen. Zet je privacyverklaring daarom op een makkelijk vindbare plek op je website of neem het op in je personeelshandboek.  

Een privacyverklaring voor je personeel opstellen hoeft niet veel werk te zijn. Door een aantal makkelijke vragen te beantwoorden, creëer je met onze privacyverklaring generator je eigen op maat gemaakte AVG privacyverklaring. Op zoek naar een voorbeeld privacyverklaring? Klik op Stel je document op en bekijk het privacyverklaring voorbeeld.

Het is eenvoudig om online een gratis privacyverklaring personeel te maken. Beantwoord enkele vragen en wij stellen je privacyverklaring voor je samen. Het hele proces kan minder dan 10 minuten duren.

De privacyverklaring generator van Rocket Lawyer zal je begeleiden bij het opstellen van je op maat gemaakte privacyverklaring personeel. Nadat je op Start Document klikt, genereren we automatisch de juridische taal die voor je privacyverklaring is vereist aan de hand van hoe je de interviewvragen beantwoordt. Als je niet over alle informatie beschikt die je nodig hebt, kun je vragen overslaan en je privacyverklaring opslaan voor later.

Je hebt altijd en overal toegang tot je privacyverklaring personeel, op elk apparaat. Als Premium lid van Rocket Lawyer kun je je privacyverklaring kopiëren of bewerken. Je kunt je privacyverklaring ook downloaden in pdf- of Word-formaat en het op elk gewenst moment afdrukken.

Heb je vragen over je opgestelde privacyverklaring personeel of twijfel je bijvoorbeeld aan een bepaalde clausule, vraag dan een advocaat of jurist om je privacyverklaring te controleren met de Vraag een Advocaat dienst van Rocket Lawyer. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord van de advocaat of jurist. De meeste vragen worden binnen 4 kantooruren beantwoord. Als Premium lid heb je ook toegang tot een gratis consult van een advocaat van 30 minuten over elke nieuwe juridische kwestie. Premiumleden die meer hulp nodig hebben, kunnen tot 33% besparen op juridische kosten bij het inhuren van een advocaat uit ons netwerk.

Maak meer AVG documenten

Krijg toegang tot verschillende juridische documenten die zijn opgesteld voor personen en organisaties die met persoonsgegevens werken, waaronder:

  • een verwerkersovereenkomst: verplicht wanneer je verwerking van persoonsgegevens aan een ander uitbesteedt (beschikbaar in het Nederlands en Engels)
  • een verwerkingsregister (of register van verwerkingsactiviteiten): verplicht als je niet incidenteel persoonsgegevens verwerkt
  • een cookieverklaring: verplicht wanneer je een website hebt waarop je cookies gebruikt of door anderen laat gebruiken
  • een protocol melding datalekken: verplicht bij gegevensverwerking als organisatorische maatregel ter bescherming van de persoonsgegevens

Hieronder volgt een overzicht van veelgestelde vragen over de AVG privacyverklaring. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op: 070 378 9825.

Persoonsgegevens zijn alle soorten informatie over een levende persoon. Dit betekent dat deze informatie ofwel direct over iemand gaat (zoals een BSN) of naar deze persoon te herleiden is, bijvoorbeeld vanwege de combinatie voornaam en adres. Er wordt verder een onderscheid gemaakt tussen gewone en bijzondere persoonsgegevens. Gewone persoonsgegevens zijn gegevens zoals naam, e-mail)adres, leeftijd, geslacht of burgerlijke staat. Bijzondere persoonsgegevens zijn persoonsgegevens die iets zeggen over:

  • ras of etnische afkomst

  • politieke opvattingen

  • religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen

  • lidmaatschap van een vakbond

  • genetische gegevens

  • biometrische gegevens

  • gezondheid

  • seksuele gedrag of seksuele geaardheid

Onder verwerking van persoonsgegevens wordt alles verstaan dat je kunt doen met persoonsgegevens, zoals:

  • het ordenen van de persoonsgegevens
  • het invoeren van personeelsgegevens
  • het raadplegen van iemands telefoonnummer om hem te bellen

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een wettelijke regeling die privacygevoelige gegevens moet beschermen. De AVG bevat daarom regels voor iedereen in Nederland die met persoonsgegevens werkt, waaronder het hanteren van een privacyverklaring voor bijvoorbeeld klanten, bezoekers, personeel of sollicitanten.

Als verwerkingsverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor de naleving van de AVG en moet je kunnen aantonen dat je verwerking van persoonsgegevens daaraan voldoet (de zogenaamde verantwoordingsplicht). Onderdelen hiervan zijn:

  • een register van verwerkingsactiviteiten bijhouden (de registerplicht)
  • onder bepaalde omstandigheden een functionaris gegevensbescherming aanstellen
  • voorafgaand aan risicovolle verwerkingsactiviteiten een gegevensbeschermingseffectbeoordeling uitvoeren
  • passende beveiligingsmaatregelen treffen met het oog op de bescherming van persoonsgegevens
  • in het geval van een datalek melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens en onder bepaalde omstandigheden ook bij je personeel
  • afspraken maken met eventuele verwerkers
  • medewerking verlenen aan de Autoriteit Persoonsgegevens
  • de rechten van je werknemers respecteren

Zodra je persoonsgegevens overdraagt aan een ander bedrijf om die te verwerken, heb je een verwerkingsovereenkomst nodig. Let op: je hebt zelfs een verwerkersovereenkomst nodig als je deze taken aan een eigen dochteronderneming uitbesteedt.

Wij gebruiken cookies om je de volgende keer nog beter te helpen